Misjonsarbeid på nye hender

Evangelisk Orientmisjon har overtatt ansvaret for arbeidet i India som elevene på Framnes samlet inn over 1 million kroner til i 2014.

Stiftelsen Evangelistens Misjonstjeneste (EM), som springer ut av bladet Evangelisten, har arbeidet i Sør-India siden 1960-tallet. Det var daværende bladstyrer Edvard Kjelle som startet det hele for over 50 år siden. I 2011 inngikk EM en samarbeidsavtale med Evangelisk Orientmisjon (EOM), som beskriver seg selv som en «felleskristen misjonsorganisasjon». EOM drev fra før arbeid i Kina, Japan og Nord-Kora.

– Avtalen førte til mange synergieffekter, og misjonsarbeidet i både India og Kina har økt betydelig i omfang, skriver daglig leder Roald Føreland i EOM.

Overtok

1. juli i år gikk samarbeidet over i en ny fase ved at EOM overtok det administrative ansvaret for EMs arbeid i Sør-India. Det innebærer ansvaret for regnskapsføring, pengeoverføringer og oppfølging av prosjektene i India. EM skal på sin side fortsatt samle inn penger til arbeidet.

I sin misjonsrapport til siste nummer av Evangelisten (16/17 for 2016) kan Føreland fortelle om pågangsmot og optimisme på det første styremøtet, som var 3. september.

– Det nye styret er opptatt av å ivareta de historiske linjene, men er også klar for nytenking. Misjonstjenesten har også bokstavelig opplevd en ny giv. To anonyme givere har gitt gaveløfte på 500.000 kroner hver til prosjektene i India. Dette ser vi på som en bekreftelse fra Gud på at vi er på riktig vei, melder Føreland, som nå også er daglig leder for stiftelsen EM.

Føreland skriver også at gavene kom på et kritisk tidspunkt i sommer, da pengebeholdningen nesten var på et nullpunkt.

Omfattende

Det er et omfattende arbeid som Evangelisk Orientmisjon nå skal føre videre. Misjonstjenesten støtter 470 evangelister, pastorer og bibelkvinner, og disse betjener flere enn 1000 forsamlinger. I tillegg støttes to bibelskoler fra Norge. Gjennom en kristen TV-kanal når Misjonstjenesten potensielt millioner av mennesker hver dag med evangeliet.

To barnehjem med om lag 140 foreldreløse barn er en del av arbeidet. Det samme er en institusjon for spedalske med mer enn 40 nyoppussede leiligheter og egen sykehusavdeling. En klinikk gir poliklinisk tilbud til fattige mennesker som ellers ikke hadde hatt råd til helsetjenester. På et eldresenter får fattige eldre som ikke har nær familie, en verdig avslutning på livet. I den andre enden av aldersskalaen drives det yrkesopplæring ved at unge fattige kvinner lærer seg å sy og får en symaskin.

– EM og EOM er begge små organisasjoner som nå samler krefter og oppnår synergieffekter og får noe til. Arbeidet i India kunne ha blitt lagt ned, påpeker Roald Føreland overfor Sambåndet.

Føreland har tidligere arbeidet i Åpne Dører og har selv vært i India fire ganger.

Satser

Harald Kjevik, som har drevet Misjonstjenesten i over 25 år, hadde ifølge Føreland lenge sett etter en organisasjon som kunne ta stafettpinnen videre. Etter eget ønske fratrådte Kjevik 1. juli i år som styreleder og daglig leder i Evangelistens Misjonstjeneste.

– Nå vil vi gjøre vårt ytterste for at arbeidet skal vokse, og at vi skal nå lengre ut med evangeliet, framholder Roald Føreland.

Som sambåndet.no meldte 9. september, er ikke misjonsarbeid i Sør-India uten risiko. Fredag kveld 29.juli ble den norskstøttede pastoren Yohan Marayya drept av maoistiske opprørere som ikke likte at misjonsarbeidet gikk ut over rekrutteringen til geriljabevegelsen. Samtidig ble det framsatt drapstrusler mot ytterligere ti navngitte personer, hvorav seks pastorer. Denne situasjonen følges nå opp av en av EOMs lokale medarbeidere.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.